Congres Natuurlijk 30 november 2023

Op 30 november heeft het ‘Congres Natuurlijk’ plaatsgevonden in het Provinciehuis van Zwolle. Een dag vol inspiratie, handvatten, oplossingen, en netwerkmogelijkheden gerelateerd aan natuurinclusief bouwen. Omdat de Groeneburenhof ook zo goed mogelijk natuurinclusief wil bouwen was dit ook een prima gelegenheid om de plannen van de Groeneburenhof onder de aandacht te brengen. Het is fijn om te horen dat de mensen enthousiast worden van onze plannen. Een regelmatig gehoorde reactie is dat NU overstappen naar een (meestal kleiner) appartement woning voor hen te vroeg komt. Te vroeg?

Het begint met wensen te hebben over HOE en in welke omstandigheden je ouder wil worden en ook WAT kan ik bijdragen aan het huidige klimaatvraagstuk.Voor ons is het belangrijk dat wij deze stap ZELF kunnen zetten. Niet de situatie dwingt ons deze plannen te omarmen maar wij willen het met het oog op onze toekomst en de jongere generatie. Deze stap zetten wij NU met enthousiasme en met anderen die ook graag samen (sociaal inclusief) ouder willen worden.

Het programma op het Congres maakte het mogelijk om met Tuin-& Landschapsarchitecten in gesprek te gaan over de middelen mogelijkheden die er op de markt zijn om natuurinclusief te bouwen. De informatie die ik heb ontvangen zal ik met de werkgroepen ‘Bouw’ en ‘Tuin’ uitwisselen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.