24 augustus: Vervolggesprek met de gemeente Zwolle

Zoals in juni gevraagd, hebben wij een Oriëntatie-document gemaakt, met onze wensen op het gebied van aantal, soort en grootte van woningen en appartementen. En  met duurzaamheidsuitgangspunten, groen, parkeren etc. Op 24-8-22 vond een tweede gesprek plaats  met de stedenbouwkundige en de projectleider van de Tippe. Deze konden zich vinden in het document en zodoende hebben we groen licht voor het verder ontwikkelen van een schetsontwerp om de haalbaarheid aan te tonen. De vastgoedman van de gemeente kijkt nog verder naar de financiële kant.

Dit biedt het nu weer kansen om terug te gaan naar onze idealen van bouwen in hout en in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).  We gaan met meerdere bedrijven verkennen wat we met houtbouw en duurzaamheid binnen het budget kunnen bereiken.

Er blijft nog heel wat werk te verzetten waarbij een goede wisselwerking met de gemeente van belang is. We volgen het stappenplan dat de gemeente heeft uitgezet en vullen per stap steeds meer details in. Boeiend en vooral opbouwend.

Zo gaan we ook onze slogan waar maken: Samen bouwen, woont beter!

Even een beeld en filmpje van de Tippe, gemaakt door projectontwikkelaar DuraVermeer:
zie https://thuisindetippe.nl/de-locatie/

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.