15 januari 2023 een mooi ontwerp en op weg naar overeenkomsten sluiten

Geslaagde avond met de Bruin architecten

Vlak voor kerst heeft de Bruin architecten aan de beide verenigingen, MMWZ de Tippe en Groeneburenhof, de volumestudie gepresenteerd. De gedachtegang vanuit een mooi groen middenterrein sprak ons aan.  De keuze om de parkeerplaatsen aan de rand, en deels onder het wooncomplex te plaatsen, geeft meer groenbeleving. De bergingen voor de woningen geclusterd en daarboven nog twee kleine woningen viel ook in goede aarde. Het was een geanimeerde bijeenkomst waarbij goed geluisterd werd en de gemaakte opmerkingen door de architect ter harte werden genomen. Op 11 januari ontvingen we de bijgewerkte versie.

Aan de linkerzijde kijk je op het appartementencomplex van de Groeneburenhof. En verder staan rondom de grote groene binnenruimte de huizen gegroepeerd van MMWZ de Tippe en van Openbaar Belang.

 

Inmiddels heeft de vereniging Groeneburenhof een PDO, ofwel een project deelname overeenkomst opgesteld die de huidige leden binnenkort gaan tekenen.

De juridische werkgroep heeft zich ook gebogen over de ROK, ReserveringsOvereenKomst voor de grond van de Gemeente Zwolle en een SOK, SamenwerkingsOvereenKomst tussen Openbaar Belang, MMWZ de Tippe en Groeneburenhof.  We vinden het belangrijk de zaken goed met elkaar te regelen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.