15 juni: We kunnen door!

De beide verenigingen Groeneburenhof en MMWZ de Tippe hebben 14 juni een goed gesprek gevoerd met de wethouder, Monique Schuttenbeld en twee ambtenaren van de gemeente Zwolle, betrokken bij de ontwikkelingen in de Tippe. De wethouder vond het jammer dat de co-creatie met de projectontwikkelaars is vastgelopen en gaf aan dat de gemeente wel graag verder wil.

Het voorstel is dat de beide verenigingen samen verder gaan op het plot Y1.
Y1 past programmatisch goed bij ons, volgens de wethouder, en sluit aan op onze wensen. De gemeente wil het proces gaan versnellen. In een pré-verkenning wil de gemeente op korte termijn met ons spreken over de uitgangspunten, stedenbouwkundige en financiële voorwaarden, het aantal woningen in welke categorie, samenwerking e.d.    (tekst loopt onder afbeelding door)

Y1 op 16 juni 2022

De gemeente heeft bij een ander plot goede ervaringen opgedaan met een intermediair tussen bewonersgroep en gemeente. Deze ervaring met een intermediair wil de gemeente ook bij ons proces gaan inzetten.

We gaan opnieuw beginnen waarbij we al de opgebouwde kennis gebruiken, zodat we het proces snel kunnen doorlopen. Eerst een bespreking over uitgangspunten en voorwaarden. Daarna, ook nog voor de zomervakantie zou er al een massastudie op hoofdlijnen moeten komen, bestaande uit aantal en typen woningen, een zogenaamde basisverkaveling.
Aan de slag!

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.