Leden stellen zich voor: Gerrit Siffels

Gerrit Siffels, geboren in de hongerwinter (1944) in Zaandam. Via de MULO naar de HTS en  vervolgens de studies Elektrotechniek en Werktuigbouw afgerond (ik was toen 20 jaar en hoefde nog steeds niet in militaire dienst). Toen zich dat een jaar later wel aankondigde, kwam rap het verzoek van de Marine om als beroepsmilitair in dienst te komen en mijn studie verder af te maken in Delft. Dat geprobeerd, maar de mentaliteit binnen de marine beviel me niet. Als Adelborst een jaar op het KIM in Den Helder doorgebracht, en aan alles meegedaan wat leuk was. Dus op de Noordzee gezeild, en een vliegopleiding gevolgd in een Fokker-S11, alsmede met de kruiser ‘De Zeven Provinciën’ mooie reizen gemaakt.

In 1969 getrouwd met een echte ‘Twentse’ uit Hengelo. Mijn hele leven werkzaam geweest in de Elektriciteitssector. Van het GEB Amsterdam in 1976  naar NV de IJsselcentrale in Zwolle. Verhuisd van Zaandam naar Dalfsen en na het passeren van de IJsselbrug direct gezegd dat ik nooit meer terug zou gaan!

Woon nu dus bijna 48 jaar in Dalfsen. Ook in Dalfsen vele jaren geleden geprobeerd met een woongroep een appartementencomplex te bouwen, maar het gemeentebestuur was er toen in Dalfsen nog niet rijp voor.

Ik heb twee zonen en die wonen beiden in Zwolle. Mijn oudste zoon in Stadshagen en de jongste in de binnenstad van Zwolle. Op aandringen van mijn jongens gaan uitkijken naar een appartement, want mijn huis is veel te groot en met trappen, dus gelijkvloers wonen was toch beter en de jaren gaan tellen!

Bij toeval kwam ik 28 november 2023 in contact met deze woongroep. Dat was precies wat ik zocht, dus ik moest ook maar meteen doorpakken van mijn jongens. Zogezegd en zo gedaan, sneller kan haast niet, lid van de vereniging en appartement 6 voor mij gereserveerd.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.